disa veprime me pc

Si te perdorim usb si ram ne pc 

ja hapat qe duhet te ndjekim :

1~Se pari e beni format nje USB qe e keni pastaj e riemeroni me emrin "RAM Drive"
2~Futeni USB ne PC tani shkoni.
3~My Computer Properties pastaj ADVANCED dhe te e para shkoni SETTINGS
4~Pastaj hapet nje dritare aty prape shkoni ADVANCED pastaj CHANGE dhe do te shihni nje disk RAM DRIVE e selektoni klikoni SET (PSH nese disku eshte 1.86 gb ju e beni 1.50gb punon me mire)


Si te shpejtojme hapjen e folderave 


Shkojme ne Start --> Run --> Regedt32

me pas HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop

tek "MenuShowDelay" kemi te shkruar numrin 400.

e bejme 150.

ristartojme pc dhe ok
 Si te shpejtojme pc 

SH KO TE MY KOMPJUTER DHE KLIKO ME TE DJATHTEN  TEK PROPERTIS  SHKOJME TE ADVANCED DHE KLIKOJME SETINGUN E PARE  PASTAJ SELEKTOJME  ADJUST BEST PERFRMANCE  DHE KLIKOJME 

PASTAJ HAPIM NOTPAD DHE SHKRUAJM KETE   MYSTRING=(800000) DHE  SHKOJME TEK FILE SAVE AS  MY COMPUTER LOCAL DISC C DHE EMRIN E SHKRUAJM RAM.VBE SHE BOJM SAVE


 

Si te shpejtojme internetin me 20%
 

Shko tek   start  run gpedit.msc shtypim enter

 

Hapeni   local computer polyci

Hapeni  administrative  templates

Hapeni  network

Hapeni  qos packet  scheduler

Ne anen e djathte te dritares klikoni ne  limit reservable   dhe klikoni ne enabled

Pak poshte pasi te bejme enabled shkojm tek barnwidth  dhe klikoni ne enable shkruaj 100 heqe 20


 

Si te ndryshojme paswordin e xps 

 

Ndrysho passwordin e Windows Xp:
-Menyra e Pare
Shyp butonin Start me pas shko te Run dhe shkruaj cmd
me pas do te dal aty nje tabele e zeze.Ne te shruaj "net user" (pa thonjzat)
ne te do te dalin emrat e userve qe ndodhen ne ate kompjuter me pas shkruaj:
"net user emri i userit *" (pa thonjzat) dhe skruani passwordin qe deshironi.
-Menyra e dyte
Ne desktop shtyp butonin e djathte te mauzit shko tek new dhe zgjidh "new text document"
me pas shkruani aty: "net user emri i userit paswordi"me pas kalo nje rrjesht me posht dhe shruaj "pause.".Pas
kesaj shkoni tek File>>Save as>>All types>>dhe shruani "emri qe doni.bat"

Si te formatojme nje kompjuter me sistemin operativ xp

 

Si hap i parë fusni Cd e Windows XP edhe bëni restart PC. Kur është duke ju hap PC-ja shtypni butonin që ju fut në BIOST që mund të varioj nga motherboardi në motherboard, por nëse shifni kujdes kur ndizen pc-ja aty të tregon se me çfarë mund të hysh në setup. Pasi hyni në BIOS shkoni në BOOT dhe vendosni si Boot Drive te parin ose primar====CDROM.
Pastaj shtypni F10 për të ruajtur ndryshimet e për të restartuar ,
por ne disa pc tjera mund te mos jete F10
Pasi të ket ristartuar Pc ju del një lajmërim ku kërkon që të klikoni një buton të tastjerës që të startoni nga CD.

Pasi qe ta restartoni pc edhe nje here, pc juaj do ta njeh vete cd e formatit dhe nga ju do te kerkon vetem te shtypni nje buton nga testatura te cfaredooshem…

 

Pasi te ta kryeni kete pune do te nis qe te kerkon komande nga ju se cka te ben pc-ja,,…..

 

 

 

 

 


Këtu ju keni 3 mundësi për të vepruar:

1.  Nëse doni që të riparoni sistemin e Windows që ekziston atëher shtypni "R" në tastjerë.

2.  Nëse doni ta formatoni sic është rasti jonë atëher shtyp Enter (Në figurë e selektuar me të kuqe)

3.  Nëse doni të dilni jashtë formatimit atehër shtypni F3 apo ESC

 

Pasi ta keni bër këtë ju del licenza që është e tillë:

 

Normalisht është mir që ta lexoni edhe të merrni vesh se ca kushtesh pranoni ju kur keni instaluar këtë software në pc tuaj.
Gjithashtu si më lart e ktu ka mundesi zgjedhje, por në këtë rast jan 2.

1.  Me F8 Pranojmë kushtet. E duke shtypur atë vazhdoni instalimin

2.  Me ESC nuk pranoni kushtet edhe instalimi ndërpritet

Mbasi keni pranuan licencen ju del një figurë e tillë. Këtu tregohen të gjith HD që ka pc-ja dmth të gjitha particionet që gjënden në pc tuaj. Në rastin tonë është 1 por ka pc që kan 2, 3 apo e më shumë. Ju me anë të shigjerave lëvizni poshtë e lart edhe zgjidhni një HD për të instaluar Windows. Eshtë mirë që të zgjidhni gjithmonë Particionin e parë dmth C: por për ato që marrin vesh e që jan më të avancuar mund të zgjedhin e tjetër por që duhen bër ndryshime në BIOS pastaj. Për fillestaret këshilloj të zgjidhet particioni i parë.
Mbasi e keni selektuar me anë të shigjetave edhe ktu keni disa mundësi me ec perpara.

1.  Që ta vazhdoni me instalimin e Windows shtypni ENTER

2.  Që të krijoni një particion tjetër brënda atij që ekziston shtypni C

3.  Që të fshini particionin shtypni D


Ju shtypni ENTER dhe vazhdojmë më poshtë.

 

Kur keni arrit në këtë hap atëher ju duhet të zgjidhni mënyrën e formatimit. Ka gjithsej 4 mënyra. Dy jan që dmth mënyra të shpejta formatimi që nuk këshillohen edhe dy të tjerat jan menyra normale. Tek kto 2 mënyra ka 2 lloj formatimi Hard Discu... FAT32 dhe NTFS... Ne ju keshillojmë NTFS sepse është mënyra më e fundit edhe më e shpejtë se FAT32, megjithatë për personat e avancuar mund të përdorin edhe FAT32. Ju selektoni pra ate si të treguar në figurë edhe shtypni ENTER

 

 

Në këtë hap ju s'duhet të bëni asgjë veçse të prisni sa të mbaroj operacionet e kopjimit Windowsi vet. Me pak fjale sa të mbushet ai shiriti i verdhë e te shkoj 100%

 

 

Mbasi ju ka mbaruar i gjith ai proces automatik, kompjuteri do ju ristartohet vet brënda 10 sekondash nëse ju nuk shtypni ndonjë buton. Nëse shtypni atëher bëhet e më shpejt se 10 sekonda. Lëreni pc të restartoj e mos e nxirrni CD.

 

 

Tani windowsi do ju hapet normalisht jo më si herën e pare

 

 


Dhe pastaj do te fillon instalimi I windowsit si me poshte

I cili mund te zgjase afer 39 minutave

Pra sic thash më lart ju tregohet koha sa ju ka mbetur por që nuk është gjithmonë e saktë e që mund të jet e më e shkurter. Gjat kësaj kohe në pc instalohen automatikish të gjitha driverat e filet të nevojshme të pc-së. Por shumë drivera duhen instaluar mbasi ka mbaruar kjo gjë, sepse jo të gjitha përmbahen në CD.

 

Gjat instalimit do ju dali një tabelë e tillë ku ju duhet të bëni ndrrimin  e gjuhës edhe të tastjerës. Dmth klikoni tek Customize dhe Details edhe zgjidhni atë që dëshironi...
Mbasi të keni bër ketë atëher lëreni pc të mbaroj e do të ristarohet e një here vet. Mbasi ta ket bërë këtë gjë ju e keni Windows XP të instaluar. Në varësi të pajisjeve që përdoni e të motherboard e gjërave që keni do ju kërkohet të instalohen drivera shtesë.


 

 

 disa veprime ne run

Accessibility Controls
access.cpl


Add Hardware Wizard
hdwwiz.cpl

Add/Remove Programs
appwiz.cpl

Administrative Tools
control admintools

Automatic Updates
wuaucpl.cpl

Bluetooth Transfer Wizard
fsquirt

Calculator
calc

Certificate Manager
certmgr.msc

Character Map
charmap

Check Disk Utility
chkdsk

Clipboard Viewer
clipbrd

Command Prompt
cmd

Component Services
dcomcnfg

Computer Management
compmgmt.msc

Date and Time Properties
timedate.cpl

DDE Shares
ddeshare

Device Manager
devmgmt.msc

Direct X Control Panel (If Installed)*
directx.cpl

Direct X Troubleshooter
dxdiag

Disk Cleanup Utility
cleanmgr

Disk Defragment
dfrg.msc

Disk Management
diskmgmt.msc

Disk Partition Manager
diskpart

Display Properties
control desktop

Display Properties
desk.cpl

Display Properties (w/Appearance Tab Preselected)
control color

Dr. Watson System Troubleshooting Utility
drwtsn32

Driver Verifier Utility
verifier

Event Viewer
eventvwr.msc

File Signature Verification Tool
sigverif

Findfast
findfast.cpl

Folders Properties
control folders

Fonts
control fonts

Fonts Folder
fonts

Free Cell Card Game
freecell

Game Controllers
joy.cpl

Group Policy Editor (XP Prof)
gpedit.msc

Hearts Card Game
mshearts

Iexpress Wizard
iexpress

Indexing Service
[b]ciadv.msc v

Internet Properties
inetcpl.cpl
IP Configuration (Display Connection Configuration) ipconfig /all
IP Configuration (Display DNS Cache Contents) ipconfig /displaydns
IP Configuration (Delete DNS Cache Contents) ipconfig /flushdns
IP Configuration (Release All Connections) ipconfig /release
IP Configuration (Renew All Connections) ipconfig /renew
IP Configuration (Refreshes DHCP & Re-Registers DNS) ipconfig /registerdns
IP Configuration (Display DHCP Class ID) ipconfig /showclassid
IP Configuration (Modifies DHCP Class ID) ipconfig /setclassid

Java Control Panel (If Installed)
jpicpl32.cpl

Java Control Panel (If Installed)
javaws

Keyboard Properties
control keyboard

Local Security Settings
secpol.msc

Local Users and Groups
lusrmgr.msc

Logs You Out Of Windows
logoff

Mcft Chat
winchat

Minesweeper Game
winmine

Mouse Properties
ontrol mouse

Mouse Properties
main.cpl

Network Connections
control netconnections

Network Connections
ncpa.cpl

Network Setup Wizard
netsetup.cpl

Notepad
notepad

Nview Desktop Manager (If Installed)
nvtuicpl.cpl

Object Packager
packager

ODBC Data Source Administrator
odbccp32.cpl

On Screen Keyboard
osk

Opens AC3 Filter (If Installed)
ac3filter.cpl

Password Properties
password.cpl

Performance Monitor
perfmon.msc

Performance Monitor
perfmon

Phone and Modem Options
telephon.cpl

Power Configuration
powercfg.cpl

Printers and Faxes
control printers

Printers Folder
printers

Private Character Editor
eudcedit

Quicktime (If Installed)
QuickTime.cpl

Regional Settings
intl.cpl

Registry Editor
regedit

Registry Editor
regedit32

Remote Desktop
mstsc

Removable Storage
ntmsmgr.msc

Removable Storage Operator Requests
ntmsoprq.msc

Resultant Set of Policy (XP Prof)
rsop.msc

Scanners and Cameras
sticpl.cpl

Scheduled Tasks
control schedtasks

Security Center
wscui.cpl

Services
services.msc

Shared Folders
fsmgmt.msc

Shuts Down Windows
shutdown

Sounds and Audio
mmsys.cpl

Spider Solitare Card Game
spider

SQL Client Configuration
cliconfg

System Configuration Editor
sysedit

System Configuration Utility
msconfig
System File Checker Utility (Scan Immediately) sfc /scannow
System File Checker Utility (Scan Once At Next Boot) sfc /scanonce
System File Checker Utility (Scan On Every Boot) sfc /scanboot
System File Checker Utility (Return to Default Setting) sfc /revert
System File Checker Utility (Purge File Cache) sfc /purgecache

System File Checker Utility (Set Cache Size to size x)
sfc /cachesize=x

System Properties
sysdm.cpl

Task Manager
taskmgr

Telnet Client
telnet

User Account Management
nusrmgr.cpl

Utility Manager
utilman

Windows Firewall
firewall.cpl

Windows Magnifier
magnify

Windows Management Infrastructure
wmimgmt.msc

Windows System Security Tool
syskey

Windows Update Launches
wupdmgr

Windows XP Tour Wizard
tourstart

Wordpad
write

 


Wellcome
 
Advertisement
 
 
Today, there have been 1 visitors (5 hits) on this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=